13 - 20 år, pojkar/flickor med psykosociala och beteendemässiga svårigheter. Svårt att hantera sociala kontakter, destruktivt nedbrytande beteende, utsätter sig för destruktiva riskmiljöer och situationer där kriminalitet och droger är närvarande. Svårigheter med att upprätthålla sysselsättning och behöver hjälp med identitetsskapande och färdigheter gällande sunda och positiva värderingar och kontakter.
Vi har även tillstånd att ta emot pojkar/flickor 18 - 20 år för boende i våra ungdomslägenheter. Dessa ungdomar behöver inte ha varit placerade på Botorp tidigare utan kan komma direkt från hemkommun eller tidigare placering. Målsättningen är att stödja och stärka i det vardagsnära som ADL, matlagning, inköp, egen ekonomi, städ, skolstöd samt läxor mm. Allt under ledning av ett starkt mentorskap.
Botorp som nu funnits med i över 30 år har alltid stått för trygghet, engagemang och ett stort fokus på klienten. Kontinuitet som få andra behandlingshem kan matcha och en strävan efter att belysa det som fungerar. Vi letar undantag då det fungerat och bygger vidare på detta i strukturerade MI-samtal. Vi kan efter 30 år också stå fast vid att miljöterapin där anknytningen mellan vuxen och ungdom är en central del i behandlingsarbetet. Personalen har under det senaste året gått utbildning inom "Traumamedveten omsorg" (TMO).
De ungdomar som kommer till oss har ofta haft en relationsproblematik från tidiga år. Ibland tar sig detta uttryck i en ganska kraftig aggressivitet. Vi har lång erfarenhet av neuropsykiatriska diagnoser likt ADHD, ADD, Aspergers syndrom samt hinder inom Autism-spektrat. Då vår organisation också innehåller utredningshem kan vi på ett smidigt och effektivt sätt även erbjuda detta. Åldersgruppen är 13 – 20 år och vi har 12 platser sammanlagt fördelat på två byggnader med olika faser.
ADL-träning samt skola eller annan sysselsättning blir förstås centrala inslag för ungdomar i dessa åldrar.
Individuell behandlings- och genomförandeplan som bearbetas tillsammans med socialtjänsten, föräldrarna och den unge. Givetvis i BBIC-anda.
Aktivt deltagande i föreningslivet, oftast då med stöd av kontaktmannen. Teater, ridning, fotboll och musikskola har varit vanligt.
Föräldrakontakten ser vi som mycket viktig. I detta avseende finns vi alltid tillgängliga för träff (här eller på hemorten) eller via telefon eller länksamtal (Teams, Skype m.fl.).
Övernattningsboende, för längre eller kortare tid, finns alltid på Botorp.
15 km söder om Kalmar.
556370-1373
Hela Sverige
Ansökan direkt till Botorps behandlingshem.
Även vård enligt LVU. Personalhandledning varannan vecka. Hämtservice, egen snickeriverkstad, odling, mopedverkstad, och mycket mer. Vi har även hjälpt många ungdomar att ta körkort.
Botorp HVB ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se