LVU, SoL 7.1.1 HVB hem - 8 platser
Avdelningen Maximus tillhandahåller skydd och insatser, i form av multimodal behandling, för ungdomar med socialt nedbrytande beteende. Målgruppen är pojkar 14-19 år med allvarligt normbrytande beteende i form av kriminalitet.
Avdelningen Maximus tillhandahåller skydd och insatser, i form av multimodal behandling, för ungdomar med socialt nedbrytande beteende.
Socialt nedbrytande beteende är ett mångfacetterat begrepp som omfattar flertalet områden. Men sammanfattningsvis menas att ungdomens beteende avviker från samhällets grundläggande normer. Det kan bland annat vara så att ungdomen begått något eller några allvarliga brott, utan att det betraktas som brottslig verksamhet. Det kan också ha varit så att ungdomen mer än tillfälligt vistats i olämpliga miljöer. Precis som att ungdomen kan ha utsatt sin hälsa och utveckling för en påtaglig risk att skadas genom att använda narkotika.
Socialt nedbrytande beteende fyller någon form av funktion hos ungdomen som ägnar sig åt det, och det är inte ovanligt att ungdomen har bristande färdigheter inom flera olika områden. Bakomliggande trauman, eventuell funktionsvariation och bristande färdigheter i bland annat relationsskapande, känsloreglering, impulskontroll har en betydande roll för hur ett socialt nedbrytande beteende utvecklas och upprätthålls hos ungdomen.
Den multimodala behandlingen sker i enlighet med aktuellt kunskapsläge och praktik i Sverige. Behandlingen och utgår från vedertagna metoder, med grund i KBT och DBT, och genomsyrar ungdomens individuella behandling, gruppbehandling, beteende- och färdighetsträning i vardagen. För att bedöma risk för återfall i våld och kriminalitet används, beroende på problematik, instrumentet YLS/CMI 2.0 (Youth Level of Service/Case Management Inventory 2.0) eller SAVRY (Structured assessment of violence risk in youth).
Målet med behandlingen är att ungdomen utvecklar, och använder sig av, återfallsförebyggande strategier. I form av att ungdomen ökar sin självkontroll och sina problemlösande färdigheter, samt stärker sina sociala färdigheter. Och att ungdomen minskar sina antisociala attityder och identifikation med antisociala vänner, miljöer och attribut. Syftet med behandlingen är även att främja god hälsa, ge känslomässigt stöd, stärka praktiska färdigheter och anknytning till skola och annan form av meningsfull sysselsättning hos ungdomen.
Fokus och mål i behandling sker i samförstånd med ungdomen. Det är av särskild vikt att ungdomen upplever insatserna som relevanta och för denne meningsfulla. Verksamheten har tillsammans med ungdomen veckosamtal där denne ges möjlighet att utvärdera pågående, och påverka kommande insatser.
NPF- och traumautredningar genomförs på förfrågan av socialtjänst.
* Hela vårdkedjan med akutplacering, utredning och behandlingsplats
* Egen psykolog, SAVRY och NPF utredningar
* Hög personaltäthet
* Bred kompetens och erfarenhet gällande målgruppen
Uppland.
Colosseum Behandling AB
559160-8459
Hela landet
Placeringsförfrågan/information: 0729-916110
Socialtjänsten ansöker om vårdplats, därefter fattar föreståndaren beslut om inskrivning efter man sett att ungdomens behov kan tillgodoses med verksamhetens innehåll.
Riskbedömning görs med hänsyn till matchning av ålder och problematik, baserat på inhämtad information från socialtjänsten.
Vid inskrivning av ungdom har Colosseum gedigna rutiner med bl.a Trygghetsformulär, inskrivningsformulär och BBIC.
Engelska, Arabiska, Kurdiska, Persiska, Dari, Armeniska, Somaliska, Tigrinja, Serbokroatiska och Grekiska.
På Colosseum Behandling värderar vi en sund kosthållning och använder ekologiska livsmedel så långt det är möjligt.
Vi har våra egna odlingar med grönsaksland och växt- och kostlära är en integrerad del i verksamheten.
Colosseum - Avd. Maximus ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se