Män och k vinnor från 20 år med med en kombination av livsproblem som tar sig uttryck i missbruk av narkotika och alkohol med samtidig psykisk ohälsa (samsjuklighet)
I tillitsfulla relationer och i en drogfri, trygg och vacker miljö söker vi tillsammans nya möjligheter för klienten att förhålla sig till livet. Behandlingsinslagen kan se olika ut utifrån varje enskild klients unika behov.
Exempel på behandlingsinslag är: KBT, CRA, ACT, MI, ÅP, familjeterapi, nätverksarbete, social planering, arbetsträning, studier, friskvård, läkemedelsnedtrappning, massage, yoga och Nada akupunktur.
Individuell behandling. Olika behovsområden identifieras vid utarbetande av den individuellt anpasssade behandlingsplanen. Dessa områden är:
Missbruk
Psykisk hälsa
Fysisk hälsa
Känslo och beteendemässig förändring
Identitet
Familj och sociala relationer/ Nätverk
Arbete/studier/sysselsättning
Fritid
Bostad
Ekonomi
Självständighet
Jönköpings län och Östergötlands län
556696-9860
Hela Sverige
Om man är intresserad av att komma till någon av Villa Vitas behandlingsenheter vill vi att man gör ett digitalt studiebesök tillsammans med sin uppdragsgivare. Vid studiebesöket informerar vi om vår verksamhet. Vi genomför också en intervju för att göra en bedömning om vi tror att vår behandling kan möta upp klientens behov. Som klient har man efter detta besök möjlighet att själv ta ställning till om man tror
Villa Vitas behandling uppfyller det man efterfrågar.
Om alla parter är överens planeras en inskrivningsdag. Vid inskrivningen görs ett inskrivningssamtal där bl.a. regler och formalia gås igenom. Tidigt i behandlingen har vi ett möte med uppdragsgivaren för att fastställa behandlingsplanen.
Engelska
Vi erbjuder även stödboende, träningslägenhet och utslussboende via vår enhet i Linköping, Villa Marie, läs mer: https://villamarie.villavita.se/
Behandlingen på Villa Vitas olika enheter är en s.k. integrerad behandling. Det betyder att behandlingen för missbruk och den psykiska ohälsan samordnas – och att det mänskliga helhetsperspektivet sätts i fokus. Människor som kommer till oss har olika erfarenheter med sig av livet och därmed olika behov av hjälp. Det är därför viktigt för oss att möta varje klient utifrån dennes speciella situation och skapa en unik behandling för varje unik klient. Behandlingen på Villa Vita utgår från samtal, både individuella och i grupp, och vi sätter relationen i fokus. Samtalen innefattar bearbetning av missbruksproblematiken samt de psykiska svårigheterna utifrån den helhetssyn som en integrerad behandling grundar sig på. Vårt ideologiska förhållningssätt, vårt samverkande synsätt möjliggör en tillitsfull relation och vi utgår från klientens perspektiv. Detta leder till att vi tillsammans kan göra en behandlingsplan utifrån klientens, uppdragsgivarens och vår samlade kunskap. Vi har ett integrativt synsätt vilket betyder att vi kombinerar olika teorier och modeller. Vår teoretiska utgångspunkt är hämtad från Kognitiv Beteendeterapi, Systemteori, Transaktionsanalys, Psykodynamisk teori, samt Motiverande samtal. Vårt val av metoder i vårt behandlingsprogram grundar sig på vetenskap och beprövad erfarenhet samt följer socialstyrelsens nationella riktlinjer. Aktuell forskning stödjer också vårt val att arbeta med integrerad behandling och att arbeta med varje klients problematik utifrån en individuellt anpassad behandling.
Villa Vita är en behandlingsverksamhet där allas kunskap är vår utgångspunkt. Vi erbjuder kunskapsbaserd behandling i en levande, kreativ och vacker miljö. Vi utgår från en ömsesidig samverkan där vi utformar en behandling utifrån personens unika behov.
Vi utgår från en ömsesidig samverkan där vi tillsammans med våra uppdragsgivare utformar en behandling utifrån personens unika behov. Kunskap är socialt konstruerat, därför utgår vi från allas delaktighet och vår metod är att ha många metoder.
Villa Vita Norden AB ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se