Sök- och placeringstjänst inom HVB och familjehem

Nyberga Hem

LEDIG PLATS
Verksamhetstyp: Stödboende +2
Antal platser: 9
Besöksadress: Stigtomta Prästgård, 611 97 Stigtomta
Kommun: Nyköping
Org nr: 559031-2459
Webbplats: http://nyberga.com/

Målgrupp

Vi bedriver stödboende med utökad bemanning dygnet runt för pojkar i ålder 16-21 år med social problematik. Målgruppen är ungdomar med kriminellt beteende, provat på droger, har problem med skola och relationer, psykosocial och neuropsykiatrisk problematik, nedstämdhet, utåtagerande beteende och liknande. Vi tar även emot ensamkommande ungdomar.

Behandlingsinnehåll

På Nyberga Hem har ungdomarna tillgång till både staden och naturen och med engagerad personal kan erbjuder vi aktiviteter utifrån ungdomarnas egna önskemål. Verksamheten bedrivs på Stigtomta Prästgård med stora ytor och många platser för samvaro och enskildhet.

Vi arbetar med aktiv delaktighet och ansvarstagande där ungdomarna är med i de vardagliga sysslorna på boendet. Vi har ett respektfullt och lågaffektivt förhållningsätt gentemot ungdomen där målet är att han ska bli självständig, klara skolgången, ha en aktiv fritid och ha ett bra mående. Tillsammans utformar vi en individuell plan som vi arbetare utifrån. Vi har tillgång till egen psykolog på plats.

VISION
Vår vision är att bedriva vår verksamhet utifrån varje enskilt barns värde och behov. Barnets bästa ska alltid vara i första rummet och alla beslut som tas ska beakta barnets bästa. Tillsammans skapar vi starka och trygga individer med bra värderingar och stark framtidstro.

MÅL
De barn som bor hos oss ska känna trygghet i vår verksamhet, samvaro med personal och andra barn och med vår hjälp bygga upp en kompetens för att klara av skolans, samhällets och senare vuxenlivets krav. Vi formar trygga och starka barn - som blir trygga och starka vuxna.

Geografi

Stigtomta, ca 15 km väster om Nyköping i Södermanland. Ungefär en timme söder om Stockholm.

Nyberga Hem är naturnära beläget med täta bussförbindelser till närliggande städer, bland annat Nyköping och Katrineholm.

Huvudman

Kristina Leivik, VD

Org nr

559031-2459

Upptagningsområde

Hela landet

Inskrivningsförfarande

Vi följer IVO:s riktlinjer gällande matchningsförfarande vid inskrivning. Varje inskriven pojke får en egen kontaktperson hos Nyberga som hjälper individen till rätta, håller tät kontakt med socialsekreterare samt god man och skriver genomförandeplan för pojken.

Nyberga Hem ansvarar för riktigheten i uppgifterna på denna sida samt för eventuella upphovsrättsfrågor avseende bilder, filmer och broschyrer länkade till denna sida. HVBGuiden.se är inte en tillståndsmyndighet. Verksamheterna ansvarar själva för riktigheten i respektive tillstånd. Läs mer på Inspektionen för Vård och Omsorg: ivo.se

Kontaktuppgifter

Telefon: 0708755222
Mobil: 0707-130 316
E-postadress: magnus.leivik@nyberga.com

Föreståndare:
Kicki Pettersson

Placeringsansvarig:
Magnus Leivik, 0708755222

Postadress:
Stigtomta Prästgård 611 97 STIGTOMTA

Sökkategorier

Inriktning
Inlärningsvårigheter
Kriminalitet

Lagrum
Insats / Socialtjänstlagen (SoL) 7 kap. 1 § p. 1

Målgrupp
Endast män
Endast pojkar

Sjukdomar och Besvär
ADHD / ADD
Antisocial personlighetsstörning
Psykosocial problematik

Särskilda upplysningar
Akuthem
Tillståndsbevis utfärdat av IVO