Läs webbversionen
Våra event Reportage Föreläsare Placeringshjälp inom HVB och LSS

Foto: Ewa Stackelberg

Ett samhälle utan våld och övergrepp

Nina Rung är kriminolog, föreläsare och debattör. Hon är aktiv i den offentliga debatten där hon driver opinion i frågor kring utsatthet för sexualbrott, barns utsatthet, det svenska rättssystemet, lagstiftning och bemötande.

Nina Rungs fokus är preventivt och som föreläsare och debattör fokuserar hon på hur vi ska agera för att minska utsatthet och förhindra brott.

– Det handlar om att alla delar av samhället måste arbeta förebyggande och att vi måste bli fler som vill göra skillnad, säger Nina.

För att kunna göra skillnad krävs det kunskap. Kunskap om snäva normer, om konsekvenser av både ojämställdhet och övergrepp, kunskap om våld, brott och rättssystem. Nina föreläser för polis, jurister, socialtjänst, vårdpersonal och kvinnojourer.


Missa inte!

Lyssna på Nina den 23 maj i Skövde

Nina föreläser om "Våld och sexuellt våld mot närstående barn, unga och vuxna" på HVB- och Familjehemsdagen.

Dagen är kostnadsfri för dig som arbetar inom socialtjänsten. Vi bjuder även på frukost, lunch och fika.

Läs mer och anmäl dig »

Reportage

Ersta LSS växer – startar nya boenden i Uppsala
Ersta LSS är en del av Ersta Diakoni, Sveriges största idéburna vård- och omsorgsaktör med verksamheter inom många olika områden. Sedan 2020 ingår LSS som ett verksamhetsfält och man driver idag åtta gruppboenden i Stockholm län. Till hösten startar man två nya boenden i Uppsala.

– Vi driver ett äldreboende i Uppsala och har märkt att det finns ett stort intresse för oss som organisation i kommunen, så steget att fortsätta även med LSS kändes naturligt för oss, berättar Mathias Laurentz, områdeschef för Ersta LSS.

Läs mer »

Aktuellt

Kostnadsfria webbinarier hos Nytida
I strävan efter att höja samhällets kunskap om funktionsnedsättning och psykosocial problematik, bjuder Nytida in till kostnadsfria webbinarier i ämnet. Nu finns samtliga att se i efterhand!

Vi delar med oss av fakta, forskning, erfarenheter, metoder och arbetssätt – med fokus på tips, råd och förebyggande åtgärder. Blocka tid i kalendern eller lägg in länken som en påminnelse under sommarveckorna.

Se Nytidas webbinarier »

Hitta rätt boende

Trygga HVB Hem

Skåne län

Vår målgrupp är pojkar/unga män, 14-18 år, med begynnande psykosociala problem samt normbrytande beteende, där risk för fortlöpande kriminalitet, missbruk och självskadebeteende föreligger. Vi tar emot placeringar både utifrån SoL och LVU.

Läs mer »

Västerbo Social Omsorg

Skåne län

Västerbos vårdkedja riktar sig till ungdomar som behöver vård, stöd och omsorg. Västerbo har spetskompetens inom trauma och psykosocial problematik. Vårdkedjan öppnar upp för flexibla och individuella lösningar av kompetent och erfaren personal.

Läs mer »

Carlslund Stödboende

Värmlands län

Målgruppen är män, kvinnor och par som av olika anledningar behöver stöd i sin vardag. Vi har ett strukturerat arbetssätt och en del av dagen är schemalagd efter personens behov. Vi använder oss av MI som samtalsstöd.

Läs mer »

Besök HVBGuiden.se eller LSSGuiden.se för att hitta fler boenden inom HVB, Familjehem, Stödboende, Öppenvård, Skyddat boende, Avhopparverksamhet, Socialpsykiatri, LSS/SoL eller Daglig verksamhet.

kostnadsfri placeringshjälp

Använd dig av våra effektiva placeringstjänster på HVBGuiden.se och LSSGuiden.se när du behöver göra en placering inom HVB, Familjehem, Stödboende, Öppenvård, Skyddat boende, Avhopparverksamhet, Socialpsykiatri, LSS/SoL eller Daglig verksamhet.

Placera inom HVB »
Placera inom LSS »



1. Skicka din förfrågan kostnadsfritt

Du som är placeringsansvarig fyller i information om klientens behov. Du kan välja att dölja eller visa dina kontaktuppgifter för verksamheterna. Skicka in din förfrågan.



2. Du får ett mail när du fått svar

Systemet gör inom några minuter en automatisk matchning mot de verksamheter som stämmer in på dina valda preferenser. Verksamheter som har möjlighet att ta emot klienten svarar och beskriver sina styrkor.



3. Du kontaktar verksamheterna

Du väljer vilka verksamheter du vill kontakta för mer information och eventuell placering.



4. Alla dina förfrågningar samlade

Logga in på HVBGuiden.se eller LSSGuiden.se och få en överblick över dina förfrågningar. Kontakta oss på info@cura.se om du har frågor eller behöver hjälp att komma igång. Tjänsten är helt kostnadsfri.



Placera inom HVB »
Placera inom LSS »

Vidarebefordra gärna denna information till dina kollegor.

Hälsningar från oss på HVBGuiden.se och LSSGuiden.se
08-459 24 20 | info@hvbguiden.se | info@lssguiden.se

Avsändare: ComCura PlaceringsService AB
Industrivägen 1, 171 48 Solna
08-459 24 20, info@cura.se

Detta brev skickades till adressen #email#.
Om du inte vill ha fler av dessa utskick vänligen klicka här.
Läs gärna vår integritetspolicy.